NLB Vita Izbrana

Čas je za akcijo.

Z izbiro naložbenega življenjskega zavarovanja NLB Vita Izbrana za pokojnino poskrbite za dodatek k pokojnini na dolgi rok in življenjsko zavarovanje.

Premija Najmanj 50 EUR na mesec ali najmanj 3.000 EUR enkratno
Kritja Zavarovanje za primer smrti, nezgodne smrti in 100% trajne nezgodne invalidnosti ali za primer kritične bolezni
Donos Vezan na vzajemne sklade družbe NLB Skladi

Zavarovanje je primerno

Če še nimate ustreznega pokojninskega varčevanja.
Če imate redne mesečne prihodke, od katerih lahko nekaj privarčujete.
Če ob varčevanju za dodatek k pokojnini želite biti življenjsko zavarovani.

Kako skleniti zavarovanje

1

Preračunajte svojo optimalno pokojnino

Preračunajte, koliko bi morali privarčevati za dodatek k pokojnini: strokovnjaki svetujejo vsaj 6-kratnik vaše letne neto plače.

Informativni izračun
2

Potrebni dokumenti

Ob sklenitvi življenjskega zavarovanja NLB Vita Izbrana potrebujete identifikacijski dokument in davčno številko.

3

Kje skleniti?

Zavarovanje lahko sklenete v katerikoli poslovalnici NLB d.d.  Naši svetovalci vam bodo z veseljem pomagali pri morebitnih vprašanjih.

Poišči poslovalnico

Zakaj skleniti?

Zavedajmo se, da za razmislek o varčevanju za pokojnino nikoli nismo premladi. Nasprotno, prej ko začnemo, manjši znesek bomo morali mesečno temu nameniti. Če ob tem izberemo naložbeno življenjsko zavarovanje NLB Vita Izbrana za pokojnino, ubijemo dve muhi na en mah: z investiranjem v vzajemne sklade družbe NLB Skladi poskrbimo za dodatek k pokojnini na dolgi rok, hkrati pa smo življenjsko zavarovani.

Koliko moram privarčevati za dodatek k pokojnini?

Analize strokovnjakov NLB kažejo, da je za ohranitev življenjskega standarda v pokoju potrebnih vsaj 80 % zadnjih mesečnih neto prihodkov. Sami morate torej zapolniti vrzel v višini 30 % neto mesečnih prihodkov. Da bi si ustvarili pokojninsko rezervo, ki bo omogočala črpanje rente v višini 30 % zadnjih mesečnih neto prihodkov 30 let po upokojitvi, morate do 65. leta privarčevati 6-kratnik letnih neto prihodkov.

Priporočen delež mesečnega prihodka

Stopnja mesečnega pokojninskega varčevanja naj bo vsaj 6,5-odstotna, če začnete varčevati pri 30 letih in če želite do 65. leta ustvariti zadostno pokojninsko rezervo. Če začnete za dodatek k pokojnini varčevati pozneje, se potreben delež prihodkov za ustvarjanje zadostne pokojninske rezerve precej poveča.

V spodnji tabeli si lahko pogledate, kolikšen odstotek neto plače bi morali pri določeni starosti nameniti varčevanju za pokojnino:

Začetek varčevanja pri starosti Varčevati morate najmanj (v % od neto plače)
30 let 6,5 %
35 let 8,8 %
40 let 12,3 %
45 let 17,7 %
50 let 27,2 %
55 let 46,6 %
60 let 106,2 %

Življenjsko zavarovanje, ki se vam sproti prilagaja

Naložbena politika bo skladno z vašo starostjo brezplačno prehajala iz dinamičnega v konzervativnejši način plemenitenja sredstev. To pomeni, da se bo košarica skladov spreminjala samodejno in se prilagajala vaši starosti, ne da bi morali vi sami skrbeti za to. Zato je življenjsko zavarovanje NLB Vita Izbrana za pokojnino primerna storitev za vas čez celotno življenjsko obdobje.

Življenjsko zavarovanje

NLB Vita Izbrana za pokojnino poleg varčevanja nudi tudi življenjsko zavarovanje. V primeru vaše smrti bodo vaši bližnji dobili izplačano bodisi celotno zavarovalno vsoto bodisi vrednost police – odvisno od tega, kaj bo imelo v tistem trenutku višjo vrednost.

Ostali različici NLB Vite Izbrane

NLB Vita Izbrana ima še dve različici. NLB Vita Izbrana za vas nudi že vnaprej določene zavarovalne vsote, zavarovalna kritja in košarico vzajemnih skladov, ki jo oblikujejo finančni strokovnjaki NLB Skladov, zato za izbiro primernih vzajemnih skladov ne potrebujete finančnega znanja.

NLB Vita Izbrana poljubna pa je namenjena tistim, ki imate finančno znanje in želite sami določati košarico vzajemnih skladov ter višino zavarovalnih vsot in kritij. Košarico vzajemnih skladov lahko poljubno menjate.

Zloženka

Splošni pogoji

Dodatek k splošnim pogojem

Dodatni pogoji za nezgodno zavarovanje

Dodatni pogoji za zavarovanje kritičnih bolezni

Tabela s pokojninsko strategijo

Opis vzajemnih skladov

Bodite brez skrbi

NLB Depoziti – ugodno kratkoročno ali dolgoročno varčevanje.