Kaj je privatno bančništvo?

Bančna dejavnost, ki jo imenujejo Private Banking ali Wealth Management, ima v svetu dolgoletno tradicijo. Že v 18. stoletju so v švicarskih bankah za bogate stranke pripravili posebno ponudbo storitev. Tak način obravnave premožnih pa so kmalu povzele tudi druge uglednejše banke. V Sloveniji se družinska bogastva, ki prehajajo in se plemenitijo iz roda v rod, šele razvijajo. Dejavniki tega razvoja so stabilnost političnega in gospodarskega sistema, rast bruto družbenega proizvoda ter predvsem razcvet podjetništva.

NLB je temu razvoju sledila najprej z uvedbo Osebnega bančništva, namenjenega vsem zahtevnejšim strankam. Stik z enim samim strokovnjakom lajša dostopnost do bančnih storitev: osebni bančnik spremlja želje in potrebe strank, jih obvešča o zapadlostih storitev in z nasvetom pomaga pri zahtevnejših odločitvah.

Kompleksnost osebnega bogastva pa terja drugačen upravljavski pristop. NLB Privatno bančništvo smo svojim strankam ponudili v letu 2002. Prednost te storitve je ekskluzivnost ponudbe, celovit pogled na osebno premoženje in popolna diskretnost obravnave. Najbolj jo cenijo tisti uspešni posamezniki, ki svoje sposobnosti in čas usmerjajo na druga področja, skrb za osebno premoženje pa raje prepustijo strokovnjakom.