Računi

Nasveti za

Hitre povezave

Publikacije

NLB Spletna mesta

NLB Osebni račun - dodatne informacije

Večvaluten račun

Stanje na osebnem računu je lahko v naslednjih valutah:

  • domači valuti: EUR (evro),
  • tujih valutah: HRK (hrvaška kuna), HUF (madžarski forint), CHF (švicarski frank), USD (ameriški dolar), CAD (kanadski dolar), GBP (angleški funt), AUD (avstralski dolar), JPY (japonski jen), DKK (danska krona), NOK (norveška krona) in SEK (švedska krona).

Stanje na računu v evrih je lahko pozitivno in negativno (odvisno od višine dovoljenega negativnega stanja), v vseh ostalih valutah pa samo pozitivno.

Trajni nalogi in direktne obremenitve

Omogočajo brezskrben in preprost način poravnavanja vaših rednih mesečnih obveznosti. Skrbi, da ne boste pravočasno poravnali računa za elektriko ali telefon, vplačali obroka varčevanja ali nakazali žepnine na otrokov osebni račun, so odveč, če se odločite za plačevanje vaših obveznosti prek trajnih nalogov in direktnih obremenitev. Več ...

Prekoračitev sredstev (limit)

Vsakomur se kdaj zgodi, da mu začasno zmanjka sredstev za večje ali nepredvidene izdatke. Za take primere vam ponujamo možnost, da prekoračite razpoložljivo stanje na vašem računu, vendar le do zneska, ki vam ga odobrimo.

Osnovni limit
Redni limit dobite takoj ob otvoritvi NLB Osebnega računa. Za redni limit vam ni potrebno oddati posebnega zahtevka.

Izredni limit
Če so vaši izdatki večji, lahko oddate vlogo za odobritev izrednega limita. Izredni limit vam odobrimo glede na višino vaših prejemov; pri študentskem računu največ do višine 2-kratnika povprečnega rednega priliva na račun v zadnjih treh mesecih, pri klasičnem in srebrnem računu največ do višine 2,5-kratnika povprečnega rednega priliva na račun v zadnjih treh mesecih in pri zlatem računu največ do višine 3,5-kratnika povprečnega rednega priliva na račun v zadnjih treh mesecih. Vlogo lahko oddate osebno v NLB Poslovalnici, ki vodi vaš osebni račun ali prek NLB Klika.

NLB Plus

Storitev vam omogoča, da se denar z vašega NLB Osebnega računa avtomatsko prenese na vaš NLB Varčevalni račun, kjer je bolje obrestovan. Lahko pa se odločite z avtomatski prenos med dvema osebnima računoma.

NLB Plus spremlja stanje na osebnem računu in ga uravnava tako, kot ste vi določili. Lahko na primer vsak mesec na izbrani dan preveri, ali stanje na osebnem računu presega določeno mejo, in vsa presežna sredstva prenese na varčevalni račun, kjer bodo bolje obrestovana. Lahko pa vsak teden preveri, ali je stanje na osebnem računu pod (poljubno) določeno mejo, in ukrepa tako, da prenese nekaj sredstev z varčevalnega računa in uredi stanje. NLB Plus lahko vaše finance ureja vsak dan, enkrat na teden ali enkrat na mesec na poljubno izbran dan.

Obvestilo o poslovanju na osebnem računu

Enkrat mesečno vam bomo izdelali izpisek o poslovanju z vašim osebnim računom (vplačila, izplačila, plačila s trajnimi nalogami, direktnimi bremenitvami, dvigi in pologi pri bančnem avtomatu...). Izpisek lahko prejmete v elektronski obliki (uporabniki NLB Klika) ali pa vam ga pošljemo na želeni naslov.

Na vašo željo lahko ob doplačilu izpiske prejemate tudi večkrat mesečno.

Čekovni blanketi

Čekovne blankete lahko dobite takoj, ko prejmete prvi priliv na osebni račun. Čeke skupaj s kartico BA Maestro in identifikacijskim dokumentom uporabljate za plačilo blaga in storitev. Glede na višino prilivov in način vašega poslovanja lahko dobite čekovne blankete osebnega računa, imetniki NLB Zlatega računa po tudi čekovne blankete Zlatega čeka z dotiskom imena ali brez.
Cena posameznega čekovnega blanketa osebnega računa je 0,45 EUR .

Čekovni blanket osebnega računa: ne jamčimo za plačilo čeka, če na računu ni kritja,
Čekovni blanket Zlatega čeka: jamčimo za plačilo čeka do 500 EUR.

Kako naročiti čekovne blankete?

V vseh primerih jih boste prejeli s priporočeno pošiljko po pošti.

Čekovne blankete zaradi varnosti vedno hranite ločeno od kartice BA Maestro!


Nazaj