Osnove življenjskih zavarovanj

Življenjske situacije

 

Osnove življenjskega zavarovanja

NLB Vita - osnove življenjskih zavarovanj

Če življenje ne bi bilo absolutno največ, kar premoremo, ga ne bi bilo vredno varovati. Če bi nam bilo vseeno, kako kakovostno je, bi ga lahko prepustili naključju. Če bi ne bilo edino, ki ga imamo, bi se lahko zanašali na naslednje. Vendar je edino! Življenje je neprecenljivo, zato ga moramo zavarovati. Življenjsko zavarovanje je odgovorna odločitev vsakega posameznika in nujen del finančnega portfelja sodobne družine. Pripravili smo vam nekaj nasvetov, ki vam bodo olajšali izbiro in odločitev.

 • Zakaj potrebujem življenjsko zavarovanje?

  Pred sklenitvijo zavarovanja najprej razmislite, koliko dodatnih sredstev bi potrebovali vaši najbližji, če vas ne bi bilo več. Življenjsko zavarovanje je prvenstveno namenjeno finančni varnosti vaše družine ali drugih, ki so odvisni od vas. Svojo družino tako zavarujete, lahko pa zanje hkrati tudi varčujete.

  Več

 • Koliko zavarovalne vsote potrebujem?

  Dobro premislite in preračunajte zavarovalno vsoto, ki jo potrebujete. Višina zavarovalne vsote je odvisna od več dejavnikov: višine prihodkov, višine neodplačanega dolga, števila in starosti vzdrževanih družinskih članov, življenjskega standarda in potreb vaših najbližjih ter drugih dejavnikov. Izračunajte primerno zavarovalno vsoto, ki bo vašim najbližjim zagotovila varnost.

  Izračun zavarovalne vsote

 • Katero življenjsko zavarovanje je primerno zame?

  Življenjska zavarovanja smo oblikovali glede na vaše želje in potrebe, zato se med seboj precej razlikujejo. Pred odločitvijo dobro premislite o svojih  željah, slogu življenja in finančnih zmožnostih. V pomoč pri izbiri ustreznega zavarovanja si poglejte vodnik po življenjskih zavarovanjih NLB Vite.

  Življenjska zavarovanja NLB Vita

 • Zakaj izbrati življenjska zavarovanja NLB Vite?

  NLB Vita je zaupanja vreden ponudnik, saj smo del največje bančne skupine, NLB Skupine. Imamo razvejano mrežo poslovalnic po vsej Sloveniji, dolgoletno tradicijo in bogate izkušnje. Specializirani smo za življenjska zavarovanja, ki so jih naši strokovnjaki oblikovali in prilagodili posameznikom in družinam  v različnih življenjskih situacijah. Življenjska zavarovanja smo ustvarili z mislijo na vaše želje in potrebe, zato boste med njimi zagotovo našli takšno, ki vam ustreza.

  Več