Osnove življenjskih zavarovanj

Življenjske situacije

 
Družina je izvor ljubezni, predstavlja začetek življenja in vir neizmerne sreče. Nikjer se ne počutite varneje in vse na svetu bi dali, da bi ta občutek pripadnosti lahko ohranili za vedno. Življenja vaših družinskih članov so dragocena, zato poskrbite, da jim bo vedno lepo.

Zavarujte svoje najdražje

Družina je velika odgovornost in vzrok mnogih skrbi, tudi finančnih. Misel na prihodnost je lahko lepa ali pa zaskrbljujoča, če nanjo niste pripravljeni. Življenjsko zavarovanje omogoča, da bo vaša družina v primeru vaše smrti lahko ohranila življenjski slog, ki ga je navajena. Uživajte v tem trenutku, tudi prihodnost bo lepa.

Preverite in premislite, preden se odločite

  • Pomembno je, da se zavaruje vsaj tisti starš, od katerega je družina finančno najbolj odvisna.
  • Premislite, ali želite z življenjskim zavarovanjem tudi varčevati. Če se želite samo življenjsko zavarovati, se odločite za rizično življenjsko zavarovanje (izplačilo le v primeru smrti), če pa želite hkrati tudi varčevati, izberite življenjsko zavarovanje z varčevanjem (privarčevana sredstva se vam izplačajo).
  • Preverite vse možnosti, saj obstaja veliko vrst življenjskih zavarovanj z varčevanjem. Če ste mlajši, izberite bolj dinamično obliko varčevanja, ki omogoča potencialno višje donose ob večjem tveganju, če ste starejši, pa je bolje, da izberete varčevanje z zajamčenim donosom.

Miha G., 31 let

Tričlanska družinica uživa v novih občutkih sreče. Mladi očka 2-mesečne deklice zasluži več kot žena, zato je nase prevzel večji del finančne skrbi za družino. Hčerki želi omogočiti čim več, skrbi ga za njeno prihodnost. Zaveda se, da bodo hkrati z deklico rasle tudi njene želje in potrebe. Pozorno je preučil svoje finančno stanje in ugotovil, da življenjsko zavarovanje, ki ga je sklenil pred leti, ni več primerno, saj  zavarovalna vsota ne bi več pokrila finančnih potreb razširjene družine. Odločil se je dodatno življenjsko zavarovati za višjo zavarovalno vsoto, ki bo družini omogočila uresničiti načrte tudi v primeru njegove smrti.


Izberite primerno zavarovanje