Osnove življenjskih zavarovanj

Življenjske situacije

 
Dvojina ima čudovito moč, da sanjam podari nov zagon in jim da nova, večja krila. Na poti uresničevanja svojih načrtov pa moramo paziti, da pri tem ne oviramo drugih. Zavarovati se ob najemu kredita pomeni zavarovati svoje sanje in svoje najbližje!

Zavarujte svojo lepo prihodnost

Življenje je nepredvidljivo, nikoli z gotovostjo ne vemo, kdaj bo prineslo smeh in kdaj solze. Ko se odločite, da si boste prihodnost olajšali z najemom  kredita, je pomembno, da se ob tem tudi sami zavarujete. Tako ob morebitni smrti breme vašega kredita ne bo padlo na ramena vaših najbližjih. Poskrbite, da bodo vsi, ki jih imate radi, lahko sanjali svoje sanje.

Preverite in premislite, preden se odločite

  • Premislite, ali želite z življenjskim zavarovanjem tudi varčevati. Če se želite samo življenjsko zavarovati, se odločite za rizično življenjsko zavarovanje (izplačilo le  v primeru smrti), če želite hkrati tudi varčevati, izberite življenjsko zavarovanje z varčevanjem (privarčevana sredstva se vam izplačajo).
  • Vedno preverite, ali je zavarovalna vsota dovolj visoka, da bo pokrila preostanek vašega kredita.

Andrej B. in Mojca S., 31 in 28 let

Andrej in Mojca sta iz študentskih zaljubljencev prerasla v zrel par, ki si je želel skupno prihodnost. Uživala sta v dvojini, varčevala in si končno s skupnim kreditom kupila manjše stanovanje. Kljub kreditu udobno živita, vendar jima ob koncu meseca ne ostane veliko denarja. Imata se lepo, pa vendar sta pomislila tudi na najhujši možni scenarij. En sam bi celoten kredit težko odplačeval, zato sta se ob najemu kredita tudi življenjsko zavarovala. Če bi eden od njiju umrl, bi višino njegovega deleža kredita poplačala zavarovalnica. Na NLB Viti sta uredila vse potrebno in o tem ne razmišljata več, življenje je prelepo.


Izberite primerno zavarovanje