Osnove življenjskih zavarovanj

Življenjske situacije

 
V življenju pride čas, ko se zaključijo obveznosti do otrok in službe in spet lahko brez slabe vesti na prvo mesto postavite sebe. Je obdobje, ko so skrbi manjše in nasmehi večji. Še bolj brezskrbne misli in lahkotnost bivanja si lahko zagotovite tudi tako, da se zavarujete.

Zavarujte svoje življenje

Na izgubo ljubljene osebe se nihče ne more pripraviti, saj življenje ne polaga kart na mizo. Pripravite pa lahko teren za lažje slovo, vsaj materialno. Z življenjskim zavarovanjem za starejše lahko poskrbite, da finančno breme vašega pogreba ali ostalih finančnih dolgov ne bo padlo na svojce. Zrela odločitev za zrelo in mirno življenjsko obdobje.

Preverite in premislite, preden se odločite

  • Upoštevajte, da so življenjska zavarovanja s starostjo vedno dražja, zato izberite tako, ki vas finančno ne bo preveč obremenjevalo.
  • Dobro se posvetujte - ne potrebujete visokih zavarovalnih vsot, če ni nihče finančno odvisen od vas.
  • Življenjska zavarovanja za starejše omogočajo dovolj visoke zavarovalne vsote, da bodo vašim potomcem zmanjšala stroške ob vaši smrti (npr. stroške pogreba, plačilo davka na dediščino, morebitne ostale finančne dolgove).
  • Preverite, ali morate ob sklenitvi življenjskega zavarovanja opraviti zdravniški pregled.

Jože in Majda F., 71 in 70 let

Največja dragocenost, ki jo je Majdi in Jožetu prinesla upokojitev, je čas. Zdaj lahko uživata v hobijih, hodita na izlete in se posvečata razvajanju vnukov. Čeprav nimata visokih pokojnin, zadoščata za njun življenjski slog. Sta aktivna, vitalna in uživata v svoji neodvisnosti. Ne želita si, da bi po smrti katerega od njiju partnerja bremenili dolgovi, zato sta sklenila zavarovanje NLB Vita Senior. Z nizkimi mesečnimi premijami bosta poskrbela za to, da partner ali svojci finančno ne bodo občutili njune izgube. Zavarovanje jima daje zadovoljstvo, da se lahko brez skrbi predajata življenju.


Izberite primerno zavarovanje