Šport mladim pomaga na različnih področjih

Poletne počitnice so za nami in naši najmlajši bodo spet sedli za šolske klopi. Medtem, ko bodo dopoldnevi polno zasedeni s črpanjem novega znanja in druženjem s sošolci, pa se otroci pogosto veselijo tudi obšolskih dejavnosti. Ena izmed takšnih je zagotovo šport. Za večino otrok je gibanje in ukvarjanje s športnimi aktivnostmi predvsem zabavno. Zakaj? Ker ob tem uživajo, ali pa ker uživajo v družbi, v kateri se takrat gibajo.

Športno udejstvovanje otrok in različne aktivnosti, povezane z gibanjem, pa prinašajo poleg užitka še mnogo drugih prednosti. Za vas smo izpostavili nekaj tistih, ki bodo pozitivno vplivale na vašega otroka, ne glede na vrsto športa, ki ga veseli.

Odnos do starejših

Ni pomembno, ali se vaš otrok navduši nad kolektivnim ali individualnim športom, danes je uvajanje v šport in trening rezultat različnih faktorjev, ki vključujejo trenerja, starejše otroke, druge športne delavce, itd. Šport tako uči otroka, da se do trenerja obnaša spoštljivo in da ob športnih trikih razvija tudi socialne spretnosti.

Prilagodljivost, vztrajnost

Zmorem! Uvajanje otroka na katerokoli področje terja potrpežljivost in ljubezen. Šport pa je tisti, ki otroku ob nenehnih poskusih, da bi športne trike obvladal bolje, simultano sporoča, da se je potrebno na poti do cilja prilagoditi, odpravljati težave sproti, poskušati znova in nikoli obupati. Otrok tako kmalu prične povezovati trud in uspeh.

Odgovornost

Šport mladim in otrokom približa tudi občutek odgovornosti. Doma se lahko večkrat zgodi, da bo po igri igrače pospravila mama, med sebi enakimi malimi športniki pa je ključno, da otrok sam pospravi stvari na svoje mesto. Po drugi strani pa športne dejavnosti učijo otroke, kako slediti določenim navodilom in pravilom že v osnovi in tako otroku vzbujajo odgovornost.

Disciplina

Zgoraj naštete prednosti (poslušanje, upoštevanje pravil, prilagajanje, vztrajnost, odnosa do starejših) pa otroku približajo disciplino. In ko otroci spoznajo, kaj pomeni in predstavlja disciplina, potem lahko tudi lažje vplivajo na svoje vedenje in spoznavajo elemente samodiscipline.

Naj pot vašega otroka do osvojite najzanimivejših športnih trikov poteka varno in brez skrbi, sklenite nezgodno zavarovanje Nezgodno zavarovanje otrok - NLB Vita Nezgoda Junior  Paket športnik omogoča zavarovanje otrok starejših od 6 let, ki so člani športnih klubov. Tako boste svoje mlade nadobudne športnike zavarovali tudi v primeru poškodb, ki se lahko zgodijo na treningu ali udeležbi na javnih športnih tekmovanjih.

Nezgodno zavarovanje Otroci

Prejšnji članek:

Nazaj v šolo