Poskrbite za finančno varnost tistih, za katere živite

Ali želite svojim bližnjim zagotoviti finančno varnost in ponuditi možnost, da ohranijo enak življenjski standard tudi v primeru, da se vam zgodi najhujše? Ali vas skrbi, da vaši najbližji ne bodo zmogli prevzeti vseh finančnih bremen v primeru vaše smrti? Ali vas skrbi, da ne boste zmogli odplačevati kredita v primeru smrti vašega partnerja?


Če ste na vsaj eno vprašanje odgovorili z DA, potrebujete življenjsko zavarovanje.

Mlademu človeku se veliko dogaja. Študij, prva zaposlitev, ustvarjanje prvega doma, poroka, nakup prvega lastnega doma, rojstvo prvega otroka, morda celo drugega ... Vsak korak zahteva precejšnja finančna sredstva. V tem obdobju je človek najbolj aktiven, potuje in ustvarja na vseh področjih, hkrati pa čuti željo po preseganju lastnih meja. Doseganje življenjskih ciljev pa s seboj prinaša tudi določeno stopnjo tveganja, zato se v življenjske pustolovščine podajte odgovorno. 

Tveganje zmanjšajte s sklenitvijo življenjskega zavarovanja NLB Vita Odgovorna za mlade. Z življenjskim zavarovanjem NLB Vita Odgovorna za mlade, ki je namenjeno aktivnim mladim osebam, boste zavarovali svoje najbližje, če se vam pripeti najhujše. Z odgovorno odločitvijo boste poskrbeli za finančno varnost tistih, za katere živite.

NLB Vita Odgovorna upošteva starost in življenjski slog zavarovanca, zato so visoke zavarovalne vsote za vse med 18. in 34. letom starosti dosegljive po ugodnih premijah. Za samo 5,99 € mesečno lahko sklenete življenjsko zavarovanje NLB Vita Odgovorna za zavarovalno vsoto 50.000 € za obdobje 10 let, tudi, če nimate najetega kredita.

Poglejmo primer:

Maja in Luka sta mlad par pri 30 ter 34 letih, ki pričakuje drugega otroka. Pred kratkim sta se preselila v svoje prvo lastniško stanovanje. Za rešitev stanovanjskega problema sta najela kredit pri banki v višini 50.000 evrov za dobo 10 let.

Ker je Luka odgovoren in je sklenil NLB Vita Odgovorno za mlade,  želi poskrbeti, da bo zavarovalnica v primeru njegove smrti poplačala kredit do višine izbrane zavarovalne vsote, morebitni presežek pa nakazala izbranim upravičencem. Luka je nekadilec in ne opravlja tveganega poklica, v prostem času rad s prijatelji igra nogomet.

Tudi Maja, njegova žena, ki ni nosilka stanovanjskega kredita, je sklenila življenjsko zavarovanje NLB Vita Odgovorno za mlade, saj želi v primeru svoje smrti družini zagotoviti ohranitev življenjskega standarda. Maji so v banki izračunali priporočeno zavarovalno vsoto, ki bi glede na njene dohodke, dohodke njenega partnerja in število otrok, ki jih vzdržujeta, pokrila izpad dohodka v primeru njene smrti.

Maja in Luka se zavedata, kako nepredvidljivo je življenje, zato želita s sklenitvijo življenjskega zavarovanja omiliti finančni stres, ki bi nastal s prezgodnjo smrtjo enega od njiju. 

Kredit

Prejšnji članek:

Preden se odpravite v Belgijo