Pravno obvestilo

Omejitev odgovornosti

Lastnik spletnega portala www.nlbvita.si (v nadaljevanju: spletni portal) je NLB Vita d.d. Ljubljana, Trg republike 3, Ljubljana (v nadaljevanju: NLB Vita). Vsi podatki in informacije objavljene na spletnem portalu so zgolj informativne narave in jih je pred uporabo potrebno obvezno preveriti pri delavcih naše zavarovalnice. NLB Vita ne prevzema nobene odgovornosti za katerekoli napake v vsebini ter pravilnosti in točnosti objavljenih podatkov in informacij, do katerih je morebiti prišlo zaradi časovnih neusklajenosti, napak pri vnosu ali drugih nepredvidljivih vzrokov ali za kakršnokoli škodo, ki bi izvirala iz uporabe ali nemožnosti uporabe spletnega portala ter podatkov in informacij na ali v zvezi z njem oziroma njimi. NLB Vita prav tako ne odgovarja za obliko, vsebino in pravilnost podatkov, pridobljenih prek hipertekstnih povezav, ki niso last NLB Vite.

NLB Vita si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni, doda ali odstrani vsebino teh spletnih strani, na kakršenkoli način, delno ali v celoti, ne glede na razlog ter brez predhodnega opozorila. NLB Vita ne odgovarja za morebitne posledice navedenih sprememb.

Vsi uporabniki vso objavljeno vsebino na spletnem portalu uporabljajo na lastno odgovornost. NLB Vita ne prevzema nobene odgovornosti za posledice odločitev, ki so bile sprejete na podlagi informacij, podanih na tem spletnem portalu.

Avtorske pravice

NLB Vita je imetnik avtorskih pravic vseh avtorskih vsebin objavljenih na spletnem portalu in izključno dovoljuje ali prepoveduje uporabo svojega dela in primerkov svojega dela. Brez izrecnega pisnega dovoljenja je prepovedano reproduciranje, javno objavljanje, distribuiranje ali drugačno nezakonito uporabljanje ali spreminjanje vseh objavljenih vsebin.

Uporaba in reproduciranje v omejenem obsegu je dovoljeno zgolj za izobraževalne potrebe ter za zasebno in nekomercialno uporabo ter zagotavljanje pravice javnosti do obveščenosti.

Za vsa vprašanja povezana z avtorskimi pravicami  NLB Vite se uporablja vsakokrat veljavni Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah (ZASP).

Varstvo zasebnosti

NLB Vita v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) po svojih najboljših močeh varuje osebne podatke uporabnikov spletnega portala. Spletni portal lahko pregledujete brez posredovanja svojih osebnih podatkov. Osebne podatke zbiramo le v primeru, ko se odločite skleniti zavarovanje oziroma v primerih, ko nam jih sami posredujete (vprašanja, povpraševanja, pritožbe, informativni izračuni ipd.). Osebne podatke obdelujemo zgolj za namen izvajanja pogodbenega razmerja oziroma za druge namene, za katere ste nam jih sami poslali.

Zbiranje in obdelava osebnih podatkov v primeru uporabe spletne poslovalnice je urejena s splošnimi pogoji uporabe spletne poslovalnice.

Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se namestijo v naprave uporabnikov med obiskom spletne strani z namenom izboljšati delovanje spletne strani in uporabniške izkušnje.

Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom spletnega brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Piškotke lahko izbrišete ali onemogočite z nastavitvami v vašem brskalniku. V primeru, ko boste onemogočili piškotke, vam vsebina spletnega portala morda ne bo delovala pravilno.

Spletna poslovalnica

Način in pogoje uporabe spletne poslovalnice NLB Vita poleg tega pravnega obvestila urejajo tudi splošni pogoji uporabe spletne poslovalnice.

Zaključek

Z vstopom na spletni portal soglašate, da ste seznanjeni in se strinjate s tem pravnim obvestilom.