Osnove življenjskih zavarovanj

Življenjske situacije

 
Upokojitev je čas, ko lahko uresničite vse, za kar vam je prej zmanjkovalo časa. Cel svet je lahko vaš, če si to le lahko privoščite. Pravočasna misel na pokojnino in zgodnje varčevanje vam bosta odprla neskončne možnosti za izpolnjujoč čas upokojitve.

Zagotovite si finančno varnost v času najdaljšega dopusta - upokojitve

Pokojnina, ki se vam obeta iz obveznega pokojninskega zavarovanja, ne bo zadoščala za dostojno življenje, zato morate zanjo poskrbeti sami. In ker velja, da je čas denar, je pomembno, da začnete varčevati dovolj zgodaj in si tako zagotovite dovolj velike prihranke. Ne odlašajte, starost vas zagotovo čaka, zato naj bo lepa.

Preverite in premislite, preden se odločite

  • Ne pozabite: za pokojnino je smiselno pričeti varčevati čim prej, saj lahko tako tudi z manjšimi obroki veliko privarčujete.
  • Prosite strokovnjaka, da vam pomaga izračunati, koliko sredstev boste potrebovali po upokojitvi, da vam bodo zadoščala za dostojno življenje.
  • Varčevanje za pokojnino v obliki življenjskega zavarovanja je primerno za vse, ki že imate ali nameravate imeti otroke, saj ste celotno obdobje varčevanja tudi življenjsko zavarovani.

Melanija G., 29 let

Melanija o prihodnosti in staranju, tako kot večina mladih, ni razmišljala. Po upokojitvi svoje mame pa opaža, da je obdobje po upokojitvi zelo izpolnjujoče, če imaš na voljo dovolj sredstev za kakovostno življenje. Ima šele nekaj let delovne dobe, vendar na upokojitev zdaj gleda drugače. Zaveda se, da njena pokojnina ne bo tolikšna, kot jo prejema njena mama, zato je že zdaj začela varčevati. Ker je začela zgodaj, plačuje nizke zneske, kar njenih financ ne obremeni preveč. Odločila se je za življenjsko zavarovanje NLB Vita Izbrana za pokojnino, pri katerem se način varčevanja samodejno prilagaja starosti zavarovanca. Še dobro, da se nikoli ne nehamo učiti od svojih staršev.


Izberite primerno zavarovanje